Waarom zakelijk leasen in plaats van kopen?
TipsTrends

Waarom zakelijk leasen in plaats van kopen?

175views

Heb je een nieuwe machine nodig om het productieproces binnen jouw bedrijf te verbeteren of te versnellen? Of moeten er nieuwe voertuigen komen die het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden makkelijker maken? Dan kun je ervoor kiezen om deze te kopen. Ontbreekt het je aan de financiële middelen? Bekijk dan of zakelijke lease tot de mogelijkheden behoort. Wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, vraag jij je ongetwijfeld af waarom je kiest voor leasen in plaats van kopen. Dat leggen wij je in deze tekst haarfijn uit.

Je spreekt jouw werkkapitaal niet aan

Eén van de voornaamste redenen om voor zakelijke lease in plaats van kopen te kiezen, is omdat jij jouw werkkapitaal niet aanspreekt. Hierdoor heb je geld achter de hand en weet jij dat je in kunt spelen wanneer er een (baanbrekende) ontwikkeling ontstaat binnen jouw branche. Wanneer je zelf een machine aanschaft heb je in één keer hoge kosten.

Je kunt nagenoeg alle bedrijfsmiddelen zakelijk leasen

Wanneer we het over leasen hebben, denk jij waarschijnlijk snel aan een auto of bestelbusje. Deze voertuigen kun je inderdaad zakelijk leasen. Buiten dat zijn er inmiddels nog talloze mogelijkheden met betrekking tot zakelijke lease. Zo lease jij bijvoorbeeld ook allerlei machines die je binnen jouw bedrijf gebruikt. Heb je een zeecontainer nodig? Zelfs die kun je zakelijke leasen.

zeecontainer

Je lost maandelijks geld af

Bij het leasen van een voertuig of machine ben je zelf eigenaar. De aankoop wordt alleen niet direct door jou gefinancierd. Je leaset deze eerst van de leasemaatschappij. Er is dus sprake van een schuld. Deze los je af door maandelijks een afgesproken bedrag over te maken aan de maatschappij. Dit doe je net zolang tot je de aankoopwaarde van de machine of het voertuig volledig hebt terugbetaald.

Zakelijke lease is fiscaal aantrekkelijk

Lease je een machine of voertuig voor jouw bedrijf? Dan kun je te maken krijgen met fiscaal voordeel. Dit is alleen niet altijd het geval. Om er zeker van te zijn of er al dan niet sprake is van voordeel, doe je navraag bij een accountant. Dit helpt jou mogelijk om te bepalen of zakelijke lease al dan niet iets voor jou is.

Toch kopen? Vraag een zakelijke lening aan

Ben je niet overtuigd van zakelijke lease en wil je liever zelf de aankoop doen? Kies dan voor een zakelijke lening. Je leent in dat geval geld van een bank of andere (online) kredietverstrekker. Wanneer jouw aanvraag voor een lening is goedgekeurd, ontvang je het door jou gewenste bedrag op je rekening. Dan kun je met het leenbedrag dus vrijwel meteen mee investeren. Bij het aangaan van een zakelijke lening spreek je een looptijd af met de kredietverstrekker. Ook wordt de rente bepaald op basis van je financiële situatie. Deze ligt gedurende de gehele looptijd vast. Zodoende weet je direct hoeveel jij maandelijks aflost op de lening. Wanneer je iedere maand keurig geld overmaakt, is jouw zakelijke lening aan het einde van de looptijd helemaal afgelost.

Leave a Response