Zo sluit je de goedkoopste autoverzekering af
BesparenTipsTrends

Zo sluit je de goedkoopste autoverzekering af

326views

Iedere automobilist is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hoewel dit verplicht is en de premies aardig hoog op kunnen lopen, betekent dit niet dat je hier niet op kunt besparen. Er zijn verschillende manieren om toch nog van een relatief goedkope autoverzekering gebruikte kunnen maken. En wanneer je bespaart op je autoverzekering, betekent dit ook dat je meer overhoudt voor leuke dingen in het leven. Maar hoe kies je de goedkoopste autoverzekering? Waar let je op? Wij geven enkele nuttige tips.

Rij minder kilometers per jaar

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt altijd gevraagd naar een schatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Hierbij geldt: hoe lager het aantal kilometers, hoe goedkoper de premie zal zijn. De verzekeraar gaat er immers vanuit dat iemand die veel in de auto zit, ook meer risico loopt op ongelukken. Pak daarom wat vaker het openbaar vervoer of de fiets. Dit scheelt niet alleen benzinekosten, maar ook op de premie van je autoverzekering.

Let op: het heeft geen zin om het aantal kilometers lager in te schatten dan je daadwerkelijk rijdt. Wanneer je enorme schade rijdt, zal de kilometerstand ook worden doorgegeven. Wanneer er gesjoemeld is, kan dit van invloed zijn op het bedrag wat de verzekeraar uitkeert.

Vergelijken

Als je de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk wilt houden, loont het zeker om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn heel veel verschillende verzekeraars. Deze bieden allemaal andere voorwaarden en zullen ook een andere premie vragen. Gelukkig betekent dit niet dat je zelf alle verzekeraars in Nederland moet controleren. Dit is simpelweg niet mogelijk. Er zijn verschillende online vergelijkingstools die jou helpen bij het vergelijken van autoverzekeringen. Op basis van enkele persoonlijke gegevens en jouw persoonlijke voorkeuren maakt deze een inschatting van de premie die je bij verschillende verzekeraars zult betalen. Hierdoor zie je in één oogopslag waar je het voordeligs uit bent. Wel zo makkelijk!

Vergelijken autoverzekering

Kies de juiste dekking

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk om voor een premie te kiezen die bij je auto past. Zo betaal je nooit teveel of juist te weinig voor je auto. En kom je niet voor onaangename verrassingen te staan bij een ongeval of schade. Er zijn verschillende richtlijnen waarop je je keuze kunt baseren. Je kunt kiezen uit een WA-, WA beperkt casco- of WA casco (allrisk) verzekering. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf welke dekking het beste bij jou en de auto past.

Bij een WA verzekering wordt enkel de schade gedekt die je aan andere auto’s maakt. De schade aan eigen auto wordt nooit door de verzekeraar gedekt. Bij een WA beperkt casco verzekering wordt ook de schade gedekt door natuurgeweld en inbraak. Bij een allrisk verzekering wordt alle schade gedekt.

Over het algemeen wordt er naar de leeftijd van de auto gekeken bij het bepalen van de juiste dekking. Hierbij geldt: hoe ouder de ouder, hoe lager deze verzekerd kan worden. Een auto tussen de 0-5 jaar verzeker je doorgaans allrisk. Auto’s ouder dan 5 jaar en jonger dan 10 jaar worden beperkt casco verzekerd en nóg oudere auto’s hebben voldoende aan een WA-verzekering.

Leave a Response