4 praktische tips om te besparen met je webshop
BesparenOndernemenTipsTrends

4 praktische tips om te besparen met je webshop

330views

Bespaar ook op slimme wijze!

Een webshop is helemaal van deze tijd. Steeds meer bedrijven beginnen een webshop als focus of als extra inkomen. Vaak komt het voor dat een webshop sneller groeit als gedacht. Vaak denken mensen dat ze alles bij hetzelfde moeten laten wanneer het goed gaat, maar het kan altijd beter en goedkoper! Hierbij 4 praktische tips om te besparen met je webshop:

Goedkoper je pakketjes verzenden

Veel webshops zijn veel tijd kwijt met het versturen van pakketjes. Dit is helemaal niet nodig wanneer dit effectief wordt uitgevoerd. Uitbesteden is ook een optie waarbij veel tijd kan worden bespaard.

Let goed op de kosten die er worden berekend voor het versturen van pakketjes, dit kan vaak veel goedkoper! Goedkope verzendlabels gebruiken brengt bijvoorbeeld een forse besparing met zich mee.

Je hoeft namelijk niet altijd de originele Dymo Labels te bestellen, maar kunt ook prime af met de compatible Dymo 99012 labels.

Goedkopere hosting

Vaak denken ondernemers niet goed na over de hosting. Veel hostingbedrijven bieden een hostingpakket aan. Grote verschillen zitten er in de prijzen van de hostingpakketten. Klanten worden vaak verleid met het eerste jaar gratis of hoge kortingen.

Het volgende jaar betalen ze veel meer en dus te hoge kosten. Het is daarom een aanrader om goed op te letten of er niet te veel geld wordt betaald. Een goedkopere prijs van de hosting hoeft zeker niet ten koste te gaan van de kwaliteit of betrouwbaarheid.

Goedkopere hosting

Meer inzetten op SEO in plaats van SEA

Vaak adverteren bedrijven volop online om klanten naar de website te lokken. Online adverteren werkt vaak direct en het resultaat is gelijk merkbaar. In plaats daarvan richten op het verbeteren van de vindbaarheid in zoekmachines, dit is veel effectiever op de langere termijn.

Dit kost de nodige tijd en geld maar levert meer op in de toekomst. Wanneer er eenmaal organisch verkeerd uit zoekmachines komt, hoeft er minder te worden geadverteerd. Dit levert een forse besparing op wanneer dit goed wordt uitgevoerd.

Samenwerkingen aangaan, dus kosten gezamenlijk dragen

Samenwerken met andere bedrijven? Dit kan een flinke besparing opleveren! Bijvoorbeeld samen bezwaar maken tegen gemeenschappelijke of overheids besluiten via een advocatenkantoor. Samenwerken met andere webshops kan ook helpen om de kosten bij grootschalige reclamecampagnes omlaag te brengen. Wanneer er samen advertenties in worden gekocht, kan dit voordeel opleveren.

Wanneer webshops samen werken bij logistieke processen kan dit veel geld besparen. Overwegen om samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven, dit is zeker de moeite waard!

Leave a Response