Budget tips
BesparenTipsTrends

5 fantastische budgettips om het huis stijlvol in te richten

280views

Bij de komst van een nieuw seizoen krijgen interieurliefhebbers direct de kriebels om hun interieur volledig om te gooien. Nieuwe meubels, nieuwe decoraties en een geheel nieuwe accentkleur. Hoewel het natuurlijk ontzettend leuk is om het interieur met enige regelmaat aan te passen, komt dit ook met een prijskaartje. Om te voorkomen dat je ieder jaar honderden euro’s aan het aanpassen van je interieur uitgeeft, geven wij in dit artikel enkele fantastische budgettips om het huis lekker goedkoop en toch stijlvol in te richten.

1.     Gebruik een andere accentkleur

Meer sfeer in de woning is eenvoudig te krijgen door het gebruik van nieuwe kleuren. Ieder jaar weer ontstaan er enkele nieuwe trendkleuren. Het is natuurlijk niet goedkoop om alle muren in huis opnieuw te verven. Daarom adviseren wij om deze nieuwe kleuraccenten enkel in accessoires door te voeren. Denk hierbij aan nieuwe kussentjes, lijstjes en kaarsen. Dit hoeft helemaal niet veel te kosten, maar geeft wel direct een geheel nieuwe uitstraling aan de woning.

Wil je toch met verf aan de slag gaan? Kies er dan voor om slechts één accentmuur aan te brengen. Verf deze in een trendkleur en zorg ervoor dat de rest van de wanden zo neutraal mogelijk blijven.

2.     Verkoop oude meubels en accessoires

Helemaal uitgekeken op het oude interieur? Zorg er dan eerst voor dat oude meubels en accessoires verkocht worden. Wanneer deze er nog goed uitzien is de kans groot dat je hier nog een redelijk bedrag voor kunt vragen. Zo leg je een leuk spaarpotje aan om nieuwe aankopen te kunnen doen. Meubels en accessoires kunnen verkocht worden op Marktplaats of via tweedehands verkoopgroepen op social media.

3.     Knap oude meubels op

Het is overigens niet altijd noodzakelijk om oude meubels direct te verkopen. Even opschuren en een fris kleurtje geven is vaak al voldoende om ze een geheel andere uitstraling te geven. Deze spullen kun je eenvoudig krijgen bij een bouwwinkel in de buurt en het kost vaak niet meer dan enkele tientjes. Het is ook mogelijk om oude meubels bij een kringloopwinkel te kopen of bij een particuliere aanbieder. Na enkele opknapwerkzaamheden zien deze er weer als nieuw uit en je bent veel goedkoper uit dan wanneer je alles nieuw had gekocht.

Tafel schuren

4.     Hou de aanbiedingen goed in de gaten

Zeker in het voor- en najaar zijn er vaak leuke aanbiedingen in de interieurwereld te vinden. Hou de folders daarom goed in de gaten en koop niet alles direct bij één winkel, maar loop de verschillende acties af. Wanneer men op de juiste manier vergelijkt, kan dit al gauw tot een kostenbesparing van tientallen tot zelfs honderden euro’s leiden. Slim kopen is de sleutel naar succes.

5.     Ruilen

Interieurplannen? Bespreek dit dan met de directe omgeving. Wellicht is er iemand in de omgeving die de boel ook eens flink wilt veranderen en kunnen jullie tips en ervaringen uitwisselen. Bovendien is het ook mogelijk om meubels en decoraties uit te wisselen. Dat kost niks, maar zorgt er wel voor dat jullie straks allebei van een geheel nieuw interieur genieten. Wissel meubels en decoraties uit en knap deze indien nodig op. Zo geef je een geheel nieuwe draai aan jouw woning en bespaar je veel geld op de uitvoering hiervan.

Leave a Response