Eenvoudige en slimme bespaartips
TipsTrends

Eenvoudige en slimme bespaartips

71views

Door de coronacrisis ligt de economie van Nederland vrijwel stil. Toch zijn er grote verschillen. Zo zijn er mensen die inmiddels iedere cent om moeten draaien en hard zijn geraakt door de crisis, maar ook mensen die nog altijd hetzelfde verdienen als altijd en nu meer geld in hun zak houden door het gebrek aan uitjes, vakanties en restaurantbezoekjes. Toch zijn we het allemaal over één ding eens: in tijden van crisis is het fijn om een financiële buffer te hebben. Zodat het mogelijk is om even met wat minder geld de maand door te komen. Maar hoe pak je dat precies aan?

Wat veel mensen niet beseffen is dat besparen echt niet hoeft te betekenen dat je voortaan op water en brood moet leven. Er zijn ontzettend veel kleine, eenvoudige en bovenal slimme manieren om extra geld te besparen. Dingen die eigenlijk vrijwel effect hebben op je dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan vaker zelf koken, boodschappenlijstjes maken, letten op het energieverbruik in huis of de Bankgiroloterij opzeggen. Benieuwd hoe jij kunt besparen? Wij hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet!

besparen

Vaker zelf koken

We leven in een ontzettend drukke maatschappij. Zelfs nu in de coronatijd moeten we alles op alles zetten om alle ballen in de lucht te houden. Daardoor schiet zelf koken er soms bij in. Dan grijpen naar kant-en-klare maaltijden of even iets thuis laten bezorgen lijkt wellicht prettig, maar kost op de lange termijn ook heel veel geld. Door vaker zelf te koken, kun je eenvoudig veel geld besparen. Want zeg nou zelf: voor de kosten van één keer laten bezorgen kun je vaak eenvoudig zelf twee á drie keer koken. Dat is toch weer mooi meegenomen.

Onnodige abonnementen en goede doelen opzeggen

Zodra je wilt besparen is het eerst belangrijk om naar je uitgavenpatroon te kijken. Vaak kom je dan tot de conclusie dat je enorm veel geld kwijt bent aan diensten die je toch niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement voor Videoland of Netflix waar je niets of vrij weinig mee doet. Ook de postcodeloterij opzeggen is een slimme keuze. Vaak betaal je hier jaarlijks enorm veel geld voor, maar levert het vrij weinig op. Wanneer je écht weinig te besteden hebt, is het ook slim om naar de mogelijke goede doelen te kijken. Wellicht worden er enkele bedragen standaard afgeschreven per maand, maar kan je zo al een tientje besparen door dit op te zeggen. In betere tijden kun je er altijd nog voor kiezen om een dergelijk goed doel te steunen of eens incidenteel wat te geven.

Drink minder frisdrank

Bijna iedereen houdt wel eens van een colaatje of een glaasje sinas. Besef je echter wel dat dergelijke soorten frisdrank enorm veel geld kosten. Zeker als je verder niets anders drinkt. Spreek daarom met je zelf af om het drinken van frisdrank tot het minimum te beperken. Koop bijvoorbeeld slechts één a twee flessen per week en drink verder enkel water of sap. Zo bespaar je eenvoudig veel geld en het is ook nog eens goed voor de gezondheid.

Leave a Response