3 redenen om een financial controller in te schakelen
TipsTrends

3 redenen om een financial controller in te schakelen

51views

Het belang van controllers roept al jaren enorm veel vragen op. Veel organisaties en bedrijven zijn wel bekend met de business controller, maar deze wordt tegenwoordig ook op de voet gevolgd door de zogenaamde financial controller. En dat heeft verschillende redenen.

Niet iedere organisatie wil alles uit handen geven en hierbij de hulp krijgen van een derde partij. Toch zijn er wel zaken die beter wel in handen van een derde partij kunnen liggen. Simpelweg om als organisatie zelf meer ademvrijheid te hebben. Hierbij speelt een financial controller een belangrijke rol. De naam zegt het eigenlijk al. Deze vakman of vakvrouw beheert alles op het gebied van financiën en kan hierbij veel taken uit handen nemen. Taken die van essentieel belang zijn voor het behoud van de organisatie en tegelijkertijd vaak weinig te doen hebben met je eigen werkveld. Dat heeft diverse voordelen. In dit artikel geven 3 redenen om een financial controller in te schakelen.

1.    Financiële zaken uitbesteden aan iemand die er verstand van heeft

Het runnen van een organisatie is een stuk lastiger dan het vaak lijkt. Hier gaan enorm veel uren in zitten. Niet alleen om alles op het gebied van jouw onderneming voor elkaar te krijgen, maar ook om alle financiële rompslomp in orde te krijgen. Denk aan het verwerken van administratie, het doen van belastingaangiften of het opstellen van de jaarrekening. Dit kost niet alleen allemaal enorm veel tijd, maar je moet er ook nog eens verstand van hebben om het allemaal op rolletjes te kunnen laten lopen. Fouten maken op het gebied van financiën is simpelweg niet gewenst, omdat je hierbij het risico loopt dat een specifieke misser plotseling enorm veel geld gaat kosten. Financiële zaken uitbesteden aan een financial controller is dan ook een fijn idee. Zo weet je zeker dat dit alles op de juiste manier wordt gedaan en wordt uitgevoerd door iemand die er verstand van heeft.

Financiële zaken uitbesteden

2.    Extra diensten

Een financial controller neemt niet alleen de meest bekende financiële zaken voor je uit handen, maar kan ook externe diensten bieden. Denk bijvoorbeeld aan het geven van advies bij het opstellen van een budget. Voorspellen in hoeverre een bepaalde strategie op basis van de financiën succesvol gaat zijn. Een financial controller werkt dus niet alleen gestructureerd om alle financiën op orde te krijgen, maar kan ook een goede raadgever voor de organisatie zijn en vertellen of een bepaalde strategie wel of geen goed idee is.

3.    Niet direct een full time overeenkomst

Sommige organisaties kunnen enorm veel baat hebben bij iemand die de financiën regelt en tegelijkertijd een adviesrol speelt, maar hebben niet het budget om een full time overeenkomst af te sluiten. Simpelweg omdat er te weinig zekerheid is. In dat geval zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren om een financial controller in te schakelen. Bij Staan.nl vind je eenvoudig een goede financial controller die middels een intake voor jouw organisatie kan bepalen wat verstandig is en welke controlling services van belang zijn. Hierbij ga je nooit een full time overeenkomst aan, maar wordt er een plan op maat bedacht.

 

 

Leave a Response