Computer
BesparentechnologyTips

Waarom kiezen voor een refurbished computer?

325views

Een geheel nieuwe computer kopen kan een flinke investering zijn. Wanneer je een goede computer zoekt, kun je toch al gauw rekenen op een prijs tussen de € 500,- en € 1.000,-. Wanneer je meer speciale eisen aan de computer stelt, bijvoorbeeld omdat je hier ook video- en fotobewerking op wilt doen, dan kan deze prijs zelfs nóg hoger oplopen. We begrijpen natuurlijk heel goed dat het niet voor iedereen mogelijk is om dit bedrag bij elkaar te sparen. Moet je dan maar genoegen nemen met een computer van slechtere kwaliteit? Of met man en macht proberen om toch aan voldoende spaarreserves te komen? Welnee! Er zijn genoeg manieren om te besparen op de aanschaf van een goede computer. Refurbished apparaten zijn hierbij je beste vriend. Maar wat is refurbished? En wat zijn de voordelen hiervan?

Wat is refurbished?

Hoewel refurbished apparaten anno 2020 steeds populairder worden, zijn er helaas nog genoeg mensen die hier nog nooit van gehoord hebben. En dat is jammer, want wanneer je kiest voor refurbished beschik je over tal van voordelen. Maar wat is refurbished eigenlijk?

Refurbished betekent in het Nederlands gereviseerd. Hiermee wordt bedoeld dat gebruikte apparaten geheel opgeknapt worden door professionals, waarna ze weer opnieuw op de markt verschijnen. Refurbished computers zijn dan ook al eens eerder gebruikt. Hier zal je echter weinig van merken. Wellicht zijn er aan de buitenkant wat gebruikerssporen te vinden, maar op technisch vlak zijn ze eigenlijk weer zo goed als nieuw.

Dat is dan ook direct het grootste verschil met een ‘gewone’ tweedehands computer. Deze koop je inclusief alle gebreken. Er is geen controle aan te pas gekomen en er is ook niets herstelt. Soms heb je mazzel, maar het komt ook regelmatig voor dat goedkoop duurkoop wordt en je een miskoop begaat. Met refurbished producten heb je dit probleem niet. Ze zijn uitvoerig getest door specialisten en je ontvangt bovendien ook nog eens garantie op de gekochte apparaten. Dat geeft meer zekerheid.

Refurbished computers

Voordelen van een refurbished apparaten

Maar waarom kiezen voor refurbished als er ook veel goedkopere computers op de markt verkrijgbaar zijn? Geheel nieuw? Wij zetten de grootste voordelen van refurbished apparaten van Alpha-Shop voor jou op een rijtje.

  • Je bespaart op de eerste plaats natuurlijk veel geld. Je kunt nu waarschijnlijk veel kwalitatievere computers kopen voor het budget wat je in je hoofd had, dan als je had gekozen voor een geheel nieuw model. Kiezen voor refurbished leidt soms wel tot een besparing van maar liefst 40%.
  • Refurbished is veel veiliger dan tweedehands. Je weet dat de producten die je koopt van goede kwaliteit zijn. Ze zijn uitvoerig getest en indien nodig hersteld. Bovendien ontvang je op de gekochte apparaten ook nog eens garantie én bedenktijd. Indien er onverhoopt toch mankementen zijn of je je alsnog bedenkt, kan je hier altijd beroep op uitoefenen.
  • Wanneer je kiest voor een refurbished computer is er altijd wel iets naar jouw gading te vinden. Refurbished is tegenwoordig zó populair dat het aanbod ook enorm breed is. Kies je voor oudere of nieuwe modellen? Jij bepaalt, want er is keus genoeg! Zo is er voor werkelijk ieder wat wils te vinden en grijp je vrijwel nooit mis.
  • Wie kiest voor refurbished, draagt tevens zijn steentje bij aan het milieu. Het recyclen van apparaten zorgt ervoor dat er minder geproduceerd hoeft te worden en milieuonvriendelijke productiewijzen minder snel worden ingezet. Een beter milieu begint bij jezelf.

Leave a Response