Webshop
BesparenOndernemen

Hoe je het beste kan samenwerken met andere webshops

178views

Als je een webshop hebt zie je andere webshops waarschijnlijk als concurrenten, maar zo hoeft het niet te zijn. Je kunt elkaar namelijk ook helpen en samengroeien. Deze trend zien we steeds vaker, maar hoe doe je dat? Hoe werk je samen met een ander webshop? We gaan in deze blog niet in op de bureaucratische aspecten van dit verhaal. In deze blog gaan we juist in op de ideeën van hoe je samenwerking aan kan gaan. Creatieve ideeën bedenk je namelijk samen. Lees dus snel verder voor wat inspiratie over samenwerking en co creatie.

·        Werk samen online

Als we iets hebben geleerd van de coronatijd, is het wel dat bijna alles online kan. Ook samenwerken dus. Zo kan je ook samenwerken met mensen over de hele wereld. Dit is het mooie van het internet. Landgrenzen hebben niks meer te vertellen. Laat je dus niet tegenhouden door taalbarrières. Ga de dialoog aan in het Engels en breid je netwerk uit. Ook binnen Nederland kan je gewoon online afspreken. Je kan online overleggen houden. Je kan dit ook doen via sociale media, LinkedIn is hier een goede voor. Vergeet hierbij niet: niet geschoten is altijd mis. Dus ga ervoor.

·        Werk samen via een tussenbedrijf

Je hoeft niet perse direct samen te werken om succes uit de samenwerking te halen. Er zijn namelijk erg veel bedrijven die werken als tussenbedrijf tussen webshops of andere ondernemingen. Een voorbeeld hiervan is Shops United, dit is een pakketservice met 2000 webshops. Omdat al deze webshops zijn aangesloten profiteer je van lage verzendkosten. Haal dus je voordeel uit samenwerking en bespaar ook nog eens kosten.

·        Content samenwerking

Je kan zoals we eerder al zeiden online prima samenwerken. Een leuke manier om samen te werken is een online content samenwerking. Maak samen content om allebei jullie doelgroepen aan te spreken. Samenwerking is niet alleen verassend leuk voor jouw webshop, maar ook voor jouw doelgroep. Zo leren ze weer nieuwe merken en producten kennen. Content kan van alles zijn. Van beeld tot tekst, of video. Wees dus vooral creatief en origineel, want dat wordt gewaardeerd.

Dit waren onze ideeën voor een creatieve samenwerking. Zoals je hebt gelezen kan samenwerken op veel verschillende manieren en hoef je ook niet voor altijd verbonden te zijn met een webshop. We wensen je veel succes met jouw samenwerkingen en we hopen je geïnspireerd te hebben!

Leave a Response