Gouden sieraden inwisselen
TipsTrends

Gouden sieraden inwisselen? Hier moet je op letten

144views

Ben je jouw spullen aan het opruimen en kom je één of meerdere sieraden tegen die je niet of nauwelijks draagt? Dan wil je hier mogelijk afstand van doen. Als het om gouden sieraden gaat, gooi je ze waarschijnlijk niet zomaar weg. Nee, want sieraden van goud zijn vaak geld waard. Daarom besluit je ze mogelijk wel in te wisselen bij een goudexpert. Voordat je dit doet, doe je er goed aan op een aantal zaken te letten. Helaas weten veel mensen niet waar zij precies op moeten letten. Daarom zetten wij hier de belangrijkste aandachtspunten bij het inwisselen van goud voor jou op een rijtje.

Gaat het om echt goud?

Reken je niet direct rijk als je een gouden ring, armband of ketting gevonden hebt. Als dit sieraad een gouden kleur heeft, betekent dit namelijk niet dat hij ook van echt goud is. Voordat je een gouden sieraad inwisselt, is het verstandig om te achterhalen of het om echt goud gaat. Op het internet vind je verschillende methodes waarmee je dit zelf kunt achterhalen. Toch geniet dit niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat een foutje snel gemaakt is. Dit kan ervoor zorgen dat je de waarde van jouw goud aanzienlijk lager inschat dan deze daadwerkelijk is.

Om te bepalen of een sieraad van echt goud is, raden we je daarom aan deze mee te nemen naar een goudexpert. Ga bijvoorbeeld langs bij een van de vele vestigingen van Goudwisselkantoor. Naast gouden sieraden kun je hier overigens ook goudbaren en gouden munten verkopen. Je wordt hier ontvangen in een discrete ruimte, waar direct ook de taxatie plaatsvindt. Deze waardebepaling is gratis en vrijblijvend, waardoor je nergens aan vast zit.

Gouden sieraad verkopen

Weet je inmiddels hoeveel jouw gouden sieraard waard is? Dan kun je het bedrag na de taxatie even op je in laten werken. Je hoeft namelijk niet direct te besluiten of je het sieraad inwisselt. Mogelijk besluit je wel jouw gouden sieraad elders te verkopen. Zo zijn er mensen die hem aanbieden op een website voor tweedehands spullen of sociale media. Dit kan, maar verstandig is het niet. Allereerst krijg je hier vaak aanzienlijk minder voor het sieraad van bij Goudwisselkantoor. Mensen betalen namelijk vaak geen reële prijs voor goud. Bovendien maak je kenbaar waardevolle spullen in huis te hebben door ze online te koop aan te bieden. Hierdoor kan iemand met verkeerde bedoelingen bij jou inbreken in de hoop het goud te vinden.

Let goed op de betaalwijze

Goud kan behoorlijk wat geld waard zijn. Blijkt uit een taxatie dat jouw gouden sieraad je veel geld oplevert als je deze verkoopt? Dan doet dit je mogelijk besluiten om een ring, ketting of armband van goud van de hand te doen. Vergeet niet naar de betaalwijze te kijken alvorens je de knoop doorhakt. Je wilt er immers wel zeker van zijn dat je het geld ook daadwerkelijk krijgt.

Sommige partijen vragen jou je goud op te sturen. Doe dit niet, want dit brengt nogal wat risico’s met zich mee. Zo kan het goud bijvoorbeeld zoek raken. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Kies daarom voor Goudwisselkantoor. Zij tikken het bedrag namelijk direct contant af bij de inkoop van goud. Bovendien weet je bij dit bedrijf zeker dat je altijd een reële prijs krijgt voor jouw goud.

Leave a Response