Besparen op mondkapjes doe je zo
TipsTrends

Besparen op mondkapjes doe je zo!

135views

Afgelopen september werd de knoop door het kabinet doorgehakt: het wordt dringend verzocht om mondkapjes te dragen in publieke ruimtes. Al maanden werden hier enorme discussies over gevoerd. Veel Europese landen gingen ons al voor. Wij bleven ons echter houden aan de enkele mondkapjesverlichting in het Openbaar Vervoer. Inmiddels zijn we echter al verder gegaan dan een dringend verzoek. Sinds december 2020 is het namelijk verplicht geworden om mondkapjes te dragen in publieke ruimtes, zoals de supermarkt. Hoewel dit voor iedereen even slikken was, lijkt het merendeel van de bevolking hier nu toch wel redelijk aan gewend te zijn.

Toch zal deze mondkapjesverplichting ook invloed hebben op de eigen portemonnee. Het kopen van mondkapjes lijkt misschien niet al te duur, maar reken maar eens uit hoeveel je de afgelopen maanden hebt uitgegeven aan mondkapjes. Dit bedrag zal je wellicht verbazen. Gelukkig zijn er genoeg manieren hoe je op de aanschaf van mondkapjes kunt besparen. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet.

Draag wasbare mondkapjes

Sommige mensen kiezen ervoor om wekelijks nieuwe wegwerpmondkapjes te kopen. Deze zijn immers handig in gebruik, kunnen eenvoudig verwijderd worden en liggen bijna in iedere winkel in de schappen. Het grootste nadeel van deze mondkapjes is dat ze echter op de lange termijn veel kunnen gaan kosten. Wanneer je deze op de juiste manier draagt, zal je het kapje na elk gebruik weggooien. Dit betekent dus ook dat de mondkapjes er doorheen vliegen, zeker wanneer je vaak in publieke ruimtes komt.

Een goed alternatief zijn dan ook wasbare mondkapjes. Hier heb je er slechts twee of drie van nodig en wissel je telkens af terwijl de andere in de was ligt. Het wordt geadviseerd om een wasbaar mondkapje na elk gebruik te wassen. Doe dit ook. Zo zorg je ervoor dat het risico om besmet te worden zo klein mogelijk wordt.

Vergelijk prijzen

Mondkapjes kopen is tegenwoordig helemaal niet meer zo vreemd als dat het vroeger was. Sterker nog, ze liggen in iedere winkel en worden online in grote getalen verkocht. Mondkapjes zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Die enorme vraag levert ook een groot voordeel op. Want hoe meer vraag er naar een specifiek product is én hoe meer concurrentie er ontstaat, hoe lager de prijzen zullen worden. Daarom loont het zeker om de prijzen online eens goed te vergelijken alvorens je een aankoop doet. Zo weet je zeker dat je het goedkoopste mondkapje in huis haalt. Let er natuurlijk wel op dat het mondkapje aan alle wettelijke eisen voldoet en kwalitatief sterk is. Je hebt er immers niets aan als het mondkapje niet bijdraagt aan jouw gezondheid.

Koop direct grote aantallen

Je betaalt vaak veel minder voor grote aantallen dan wanneer je slechts één mondkapje per keer koopt. Sommige webshops bieden daarom speciale acties aan waarbij je direct over een groot aantal mondkapjes van hoge kwaliteit beschikt. Nog een bijkomend voordeel is dat je dan ook geen extra bezorgkosten hoeft te betalen en je voorlopig geen nieuwe kapjes meer hoeft te kopen. Win-win!

Leave a Response