4 tips om te besparen op de inboedelverzekering
BesparenTipsTrends

4 tips om te besparen op de inboedelverzekering

818views

Sta je wel eens stil bij de waarde van de spullen die bij jou in huis staan? Waarschijnlijk niet. Door de jaren heen verzamel je ontzettend veel spullen, maar er zijn maar weinig mensen die echt weten wat de waarde van hun inboedel is. Dit terwijl ze soms wel maanden tot jaren voor bepaalde spullen hebben gespaard. Hier denk je vaak pas over na wanneer je door een noodlottig ongeval plotseling heel veel spullen kwijtraakt. Denk bijvoorbeeld aan brand of wellicht zelfs inbraak. Wanneer je al je spullen in één keer verliest, kan dit zowel veel emotionele- als financiële pijn opleveren. Gelukkig biedt een inboedelverzekering op financieel vlak solaas.

Hoewel een inboedelverzekering erg verstandig is om te hebben, kost dit ook iedere maand weer extra geld. En van extra vaste lasten wordt natuurlijk niemand gelukkig. Zeker niet omdat je hoopt hier nooit gebruik van te hoeven maken. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om te besparen op de inboedelverzekering. Wij hebben 4 handige tips voor je op een rijtje gezet.

1.    Betaal de premie jaarlijks vooruit

Een eenvoudige manier om snel wat geld op de premie voor de inboedelverzekering te besparen is door de betaling jaarlijks te doen. Je kunt er ook voor kiezen om dit maandelijks te doen, maar dan ben je na een jaar duurder uit dan wanneer je het in één keer betaalt. Vaak is de premie van de inboedelverzekering ook niet schrikbarend hoog, dus kunnen de meeste mensen dit eenvoudig in één keer betalen. Je bespaart hiermee geen enorme bedragen, maar je weet in elk geval dat je de verzekering hebt betaald en je houdt stiekem ook nog eens wat geld over.

2.    Verhoog het eigen risico

Het eigen risico van een inboedelverzekering is te vergelijken met de zorgverzekering. Wanneer je iets claimt, moet je eerst de eigen risico betalen. Pas wanneer het eigen risico volledig betaald is, zal de verzekeraar zelf gaan uitkeren. Dit is ingevoerd omdat verzekeraars anders bang waren dat er voor iedere euro geclaimd zou worden. Bedenk zelf hoe hoog je het eigen risico zet. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Je kunt zelf eenvoudig berekenen of je door het verhogen van de eigen risico goedkoper uit bent dan wanneer je een lager eigen risico hebt.

Verhoog het eigen risico

3.    Beveilig de woning

Sommige verzekeraars houden er tevens rekening mee hoe goed jouw woning beveiligd is. Zo stellen ze een risicoanalyse op. Wanneer je in de Randstad woont (in een gebied waar veel inbraken zijn) en je woning slecht beveiligd is, zal je dan ook meer premie betalen. Als je kunt aantonen dat de woning goed beveiligd is, kan dit soms wel 20% op de totale premie schelen. Denk bijvoorbeeld aan PKVW of Borg certificaat.

4.    Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Bij bijna iedere verzekering die je afsluit is het belangrijk om te vergelijken. Er zijn tal van verschillende aanbieders online te vinden. Deze verzekeraars concurreren sterk met elkaar. Het is dus verstandig om de prijzen met elkaar te vergelijken. Nu begrijpen we heel goed dat zelf vergelijken een aardige klus kan zijn. Zeker als het aanbod heel groot is. Gelukkig zijn er veel online vergelijkingstools te vinden. Hier vul je je eigen persoonlijke gegevens op in en de vergelijker rekent vervolgens eenvoudig uit wat de voordeligste optie is.

Op die manier kun je eenvoudig zien welke verzekeraar bij je past en hoeveel je straks maandelijks kwijt zult zijn.

Leave a Response