OndernemenTipsTrends

5 belangrijkste redenen om geld te lenen

276views

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geld te lenen. Toch leren we al van jongs af aan dat geld lenen wellicht niet de meest verstandigste keuze is. Geld lenen kost immers geld. Dit betekent echter niet dat het in geen enkel geval te adviseren is om te lenen. In sommige situaties kom je er simpelweg niet onderuit of is het zelfs de slimste optie. Bijvoorbeeld bij het kopen van een huis. Er zijn maar weinig mensen die dit bedrag in één keer kunnen betalen. Een hypotheek afsluiten is ook een vorm van lenen. Hoewel dit door veel mensen niet op die manier wordt beschouwd. Hieronder volgt een rijtje met de 5 belangrijkste redenen om geld te lenen.

1.    Verbouwen of inrichten van een woning

Bij de koop van een nieuwe woning moet er natuurlijk niet alleen nagedacht worden over de financiering van het huis zelf, maar ook op de wijze waarop deze moet worden ingericht of verbouwd. Ben je net ingetrokken in een nieuwe woning en moet er nog veel gebeuren voordat je hier daadwerkelijk kunt genieten? Dan gaat dit vaak een hoop geld kosten. Wanneer je niet over voldoende spaarreserves beschikt, kan het slim zijn om hiervoor een specifiek bedrag te lenen of een doorlopend krediet af te sluiten. Als je niet weet hoeveel geld je nodig hebt, heeft een doorlopend krediet meestal de voorkeur. Zo leen je enkel hetgeen wat daadwerkelijk nodig is en kun je de rest snel aflossen.

2.    Aankoop van een nieuwe auto

Is je huidige auto plotseling kapot gegaan? Of is deze total loss verklaard en heb je geen allrisk verzekering? Dan gaat het een hoop geld kosten om deze te vervangen. Niet iedereen is in staat om een nieuwe auto direct aan te schaffen. Voor de mensen die dit niet direct kunnen betalen, behoort geld lenen tot één van de mogelijkheden. Door via een lening maandelijks een bedrag te betalen, is het toch nog mogelijk om jouw droomauto te rijden.

Aankoop van een nieuwe auto

3.    Studeren

Studeren is niet goedkoop en tegenwoordig is zelfs studietoeslag in de vorm van een lening beschikbaar. Dit was voorheen gratis. Toch kan geld lenen voor het volgen van een studie een slimme keuze zijn. Het is immers een investering in jezelf. Bovendien vergroot je zo je kansen op de arbeidsmarkt en is de kans groot dat je straks over een beter betaalde baan beschikt. Hierdoor is de lening bovendien ook nog eens zeer snel af te lossen. Als alles goed gaat, kan dit op de lange termijn juist heel veel geld extra opleveren.

4.    Geld tekort

Het kan in sommige situaties natuurlijk ook gebeuren dat je tijdelijk niet kunt rondkomen van je huidige salaris. Bijvoorbeeld omdat je plotseling werkloos bent geworden of tijdelijk hogere vaste lasten hebt doordat je oude woning nog niet is verkocht. In dat geval gaat de voorkeur vaak uit naar een minilening. Deze kan een periode van geld tekort overbruggen.

5.    Hypotheek

De meeste Nederlanders die een huis kopen maken gebruik van een hypotheek. Hoewel deze vorm van lenen niet echt onder ‘geld lenen’ valt, mag deze zeker niet ontbreken in dit lijstje. Daarnaast kan een huis kopen wanneer je jong bent als een goede investering worden gezien. Hoogstwaarschijnlijk kun je de hypotheek ooit geel aflossen, waardoor deze in eigen bezit komt. Daarnaast stijgen de huisprijzen door de jaren heen. Wanneer je je huis op het juiste moment verkoopt, kan dit veel geld opleveren.

Leave a Response