5 voordelen voor hypotheekadvies
TipsTrends

5 voordelen voor hypotheekadvies

141views

Wanneer je een woning gaat kopen is dit natuurlijk enorm spannend. Je staat dan ook voor een van de grootse financiële beslissingen in je leven. Wanneer je zelf weinig kennis hebt van financiën kan professionele hulp dan ook goed van pas komen. Het inschakelen van een hypotheekadviseur is voor veel mensen dus ook een verstandige keuze. Ben je nog niet overtuigd? In dit artikel bespreek ik vijf belangrijke voordelen voor hypotheekadvies met je!

1 – Persoonlijke situatie

Wanneer je een hypotheekadviseur inschakelt zal deze zich verdiepen in jouw persoonlijke situatie. Het hypotheekadvies dat wordt opgesteld zal dus perfect aansluiten op basis van:

  • Jouw persoonlijke wensen;
  • De risico’s die je wilt nemen;
  • Je huidige financiële situatie.

Zo weet je dus zeker dat je een advies op maat krijgt.

2 – Zekerheid

Doordat je een advies op maat krijgt weet je ook zeker dat het aansluit op jouw financiële situatie. Een hypotheekadviseur berekent nauwkeurig wat de maximale hypotheek is voor jouw inkomen en kijkt dus ook naar hoeveel eigen geld je nodig hebt. Met een hypotheekadvies heb je dus zekerheid dat je de hypotheek kan financiering en het koophuis aan kunt schaffen.

3 – Onafhankelijke vergelijking

Elke geldverstrekker zal je op hun eigen manier proberen over te halen om bij hen een hypotheek af te sluiten. Echter is het belangrijk dat je kijkt welke de goedkoopste geldverstrekker is in jouw situatie. Door een goede hypotheekadviseur in te schakelen zul je een advies krijgen op basis van een onafhankelijke vergelijking.

4 – Groter aanbod

Wanneer je een hypotheekadvies inschakelt heb je de keuze uit vijf meet hypotheekverstrekkers als wanneer je dit doet zonder adviseur. Dit betekent dus ook dat je kans op een goedkopere hypotheekrente meteen een stuk groter is!

5 – Bespaar tijd

Wanneer je een hypotheekadviseur inschakelt zal je zelf weinig onderzoek moeten doen naar de mogelijkheden die voor jou het beste zijn. Je kan hierdoor enorm veel tijd besparen en jezelf focussen op andere aspecten die belangrijk zijn bij het kopen van een huis. Om het je nog makkelijker te maken zie je vaak ook dat het grootste deel van het proces online kan plaatsvinden. Zo kan je makkelijk en snel alle belangrijke dingen via thuis regelen en is jouw persoonlijke dossier dag en nacht bereikbaar.

Leave a Response