De financiële voordelen van private lease
TipsTrends

De financiële voordelen van private lease

136views

In Nederland rijden steeds meer mensen volgens een private lease contract. Naar schatting zijn er inmiddels circa 100.000 actieve contracten in ons land. Dit betekent dus ook dat steeds meer mensen voor private lease kiezen. Dat is ook niet zo vreemd, want private lease heeft ontzettend veel voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat je altijd van de nieuwste auto’s en snufjes mag genieten? Dat is pas écht relaxt rijden. Maar er is natuurlijk ook een ander voordeel, waar we meestal liever niet over spreken. Is er namelijk sprake van een financieel voordeel als je voor private lease kiest? En zo ja, wat houden deze dan precies in?

Geen spaargeld nodig

Er zijn van die momenten waarop werkelijk alles misgaat. Was je al tijden van plan om een nieuwe auto te kopen en had je je spaarrekening éindelijk bijna volledig gevuld, gingen er plotseling heel veel apparaten stuk en werd er een grote hap uit je rekening genomen. Het is dan natuurlijk verschrikkelijk als je nog langer moet wachten met de aankoop van een nieuwe auto. Zeker wanneer je huidige auto eigenlijk aan vervanging toe is. Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om geld te lenen, maar dat is in de meeste gevallen minder voordelig. Private lease is dan een prima alternatief. Hierbij is geen spaargeld nodig. Enkel een kredietcheck voordat het contract kan worden afgesloten.

Natuurlijk kan een private lease contract ook prettig zijn wanneer je snel over een tweede auto wilt beschikken (bijvoorbeeld omdat je partner een nieuwe baan heeft gekregen), maar je niet voldoende reserves hebt om deze direct zelf te kopen. Dankzij private lease beschik je binnen enkele weken over een nieuwe auto.

private lease

Geen onverwachte kosten

Dit is misschien wel het grootste financiële voordeel van private lease. Tijdens een private lease contract zijn namelijk alle kosten -afgezien van de brandstofkosten – inbegrepen. Als de auto gedurende de looptijd iets gaat mankeren, dan zijn die kosten voor de leasemaatschappij. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over onverwachte kosten. Iets waar je wel last van hebt bij een eigen auto. Het is altijd maar afwachten welke verrassingen je te wachten staan na een keuring. Met een private lease contract weet je altijd precies voor welke kosten je staat. Dat bespaart je een hoop extra stress.

Geld lenen is niet nodig

Veel mensen lenen geld voor de aanschaf van een nieuwe auto als ze deze niet uit eigen reserves kunnen betalen. Helaas is lenen voor een auto in de meeste gevallen niet rendabel. De auto wordt nadat je de garage verlaat al minder waard en soms is de looptijd zo lang dat je in de tussentijd alweer een nieuwe auto nodig hebt. En wat gebeurt er als je je auto total loss rijdt? Dit hoeft niet eens door eigen onzorgvuldigheid te komen, het kan ook gebeuren door andere automobilisten. In dat geval zit je vast aan een torenhoge rente, terwijl je ondertussen alweer moet kijken voor een nieuwe auto.

Met private lease heb je een lening niet nodig. Na een kredietcheck mag je direct het contract afsluiten. Zo bespaar je veel onnodige kosten.

Leave a Response