Wat is de KKC-regeling?
TipsTrends

Wat is de KKC-regeling?

105views

Veel Nederlandse bedrijven worden hard getroffen door de coronacrisis. Als gevolg van de coronamaatregelen moest jij de deuren van jouw zaak mogelijk ook wel noodgedwongen sluiten. Hierdoor mis je behoorlijk wat inkomsten, terwijl de vaste lasten misschien wel gewoon doorlopen. Veel bedrijven hebben hierdoor moeite om hun hoofd boven water te houden. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt de KKC-regeling mogelijk uitkomst. Met deze Kleine Kredieten Corona garantieregeling kun je kleine financiële tegenslagen opvangen. Benieuwd naar deze regeling? Wij vertellen je in deze tekst alles wat je hierover moet weten.

Kom ik in aanmerking voor de regeling?

Laten we direct maar met de deur in huis vallen: niet ieder bedrijf komt in aanmerking voor deze variant van corona krediet. De KKC-regeling is namelijk afgestemd op ondernemers uit het segment kleinbedrijf die gevolgen van de coronacrisis ondervinden. Speciaal voor deze ondernemers hebben banken, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC-regeling) opgesteld. Bij deze financiering biedt de overheid, net als bij de BMKB-C regeling, 95% borgstelling.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Behoort jouw onderneming tot het segment kleinbedrijf? Reken je dan niet direct rijk. Nee, want ook dit betekent niet dat je in aanmerking komt voor de KKC-regeling. Je moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen om deze zakelijke lening af te kunnen sluiten. Allereerst moet jouw bedrijf voor 1 januari 2019 opgericht zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je aan kunt tonen dat je het afgelopen jaar winst hebt gemaakt. Een andere vereiste van de KKC-regeling is dat jouw bedrijf meer dan 50.000 euro omzet. Last but not least kun je dit krediet alleen aanvragen als je klant bent bij ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, KNAB, Regiobank of New10.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen

Hoeveel geld kan ik lenen?

Voordat je de KKC regeling aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel geld je kunt lenen. Dat hangt van jouw situatie en wensen af. Voor de KKC lening geld in ieder geval een maximum van 50.000 euro. Heb je meer nodig? Dat is op geen enkele manier mogelijk via deze regeling. Het is aannemelijk dat je minder dan 50.000 euro nodig hebt om de coronacrisis financieel te overbruggen. Gelukkig kun je ook minder lenen dan dit bedrag. Voor de KKC regeling geldt namelijk een minimum van 10.000 euro. Dit betekent dat je tussen de 10.000 en 50.000 euro zelf bepaalt hoeveel geld je wilt lenen. Hierdoor biedt de KKC regeling uitkomst voor veel ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronacrisis.

Hoe ziet de lening eruit?

Voldoe je aan alle voorwaarden en weet je hoeveel geld je nodig hebt? Dan wil je ongetwijfeld eerst de voorwaarden van de lening weten voordat je voor de KKC regeling kiest. Zodra je de lening krijgt toegewezen, ontvang je het geld direct op jouw rekening. Je begint pas met aflossen na het eerste jaar. Gedurende de looptijd betaal je een vaste rente tussen 3 en 4 procent. Hierdoor blijven de maandelijkse kosten altijd gelijk. Gaat het financieel gezien weer een stuk beter met jouw bedrijf? Dan kun je kosteloos vervroegd aflossen. Ben je (nog steeds) enthousiast? Klik hier en vraag de KKC regeling direct aan. Op deze manier kun je financiële tegenslagen als gevolg van de coronacrisis binnen de kortste keren het hoofd bieden.

Leave a Response