freelance developer
TipsTrends

Hoe neem je een freelance developer aan?

123views

Wil je als bedrijf een nieuwe website, webshop of app ontwikkelen? Zorg er dan voor dat je een goede developer in huis haalt. Er zijn veel freelance developers beschikbaar die hun diensten online aanbieden. Developers komen in vele soorten en maten met ieder zijn eigen set aan skills. Zo zijn er front end, back end, app en full stack developers. Wil je een freelance developer aannemen, dan zijn er aantal dingen waar je op moet letten. Je wilt ten slotte alleen de beste in huis halen.

Welke freelance developers heb je nodig?

Wanneer je als bedrijf meer zichtbaar wilt worden voor klanten, is het altijd verstandig om een eigen website of app te hebben. Hierdoor kun je eenvoudig met klanten communiceren, laten zien waar je als bedrijf of organisatie voor staat en diensten of producten verkopen. Nou kan natuurlijk niet iedereen zomaar een app ontwikkelen, ontwerpen en lanceren. Hiervoor zijn front end developer freelance en back end developers beschikbaar. Deze developer vallen onder de ICT afdeling en kunnen je helpen bij het ontwikkelen van website, app, webshops, programma’s of specifieke software.

Welke freelance developers heb je nodig

De front end developer werkt aan de het ontwerp van de website of app. Het design moet er niet alleen goed en uitnodigend uitzien, maar het moet natuurlijk ook goed werken. De klant moet meteen kunnen snappen hoe de app of website werkt en waar ze de juiste informatie kunnen vinden die ze zoeken. De front end developer werkt nauw samen met de back end developer. Deze persoon houdt zich bezig met het technische aspecten ‘achter de schermen’ van het ontwerp.

Waar moet je opletten bij het aannemen van een freelance developer?

Ben je er zeker van om een freelance developer in te zetten, dan kan de sollicitatieprocedure beginnen. Bij het aannemen van een freelance developer, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Vraag naar de beheersing van scripttalen en beheersystemen. Denk hierbij aan programma’s als WordPress, CSS of HTML.

Vaak beschikken front end freelance developers over een portfolio. Door afgeronde projecten met andere bedrijven of instanties te laten zien, kunnen ze gemakkelijk laten zien welke kwaliteiten ze in huis hebben en waar hun ervaring precies ligt. Zo kun je als werkgever gemakkelijk apps en website bekijken en uitproberen die zij in het het afgelopen werkverleden al gemaakt hebben.

Let op de aanwezigheid van soft skills. Soft skills zijn sociale, intellectuele, persoonlijke of emotionele vaardigheden. Bij een front end developer is het belangrijk dat soft skills als creatief vermogen, initiatiefrijkheid en resultaatgerichtheid aanwezig zijn.

Samenwerking. De front end developer werkt natuurlijk niet met een enorm team aan een app of website. De enige andere persoon bij wie hij of zij close werkt is de back end developer. Toch is het erg belangrijk de de freelance developer goed kan samenwerken binnen een team. De developer moet goed meedenken met de opdrachtgever en overleggen met bijvoorbeeld de communicatie en marketing kant van het bedrijf. De website of app moet tenslotte goed communiceren waar het bedrijf voor staat.

Leave a Response