5 tips om weer uit je werk dip te komen 
TipsTrends

5 tips om weer uit je werk dip te komen 

109views

Heb jij een werkdip? Vervelend, maar laat je er niet teveel in meeslepen. Het is nu eenmaal het begin van het nieuwe jaar en je werkt waarschijnlijk nog alleen vanuit huis. Helemaal niet gek dat je een kleine dip ervaart! De grote vraag is: hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf? In dit artikel geven we je 5 tips. 

  1. Maak een realistische to-do list

Start iedere dag met het maken van een to-do lijstje. Het helpt je om je doelen voor ogen te zien en er naartoe te werken. En we zijn eerlijk: het is een heel fijn gevoel om een to-do af te strepen wanneer je er klaar mee bent. Het zorgt iedere keer weer voor een klein geluksmomentje, en daar kan je er niet genoeg van hebben op een werkdag. 

  1. Beweeg tijdens het werken

Dat bewegen gezond is, is al jaren geen geheim meer. Voldoende beweging zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven, wat kan zorgen voor een betere productiviteit. Merk je dat je een dipje krijgt? Sta dan op en beweeg een beetje. Dit kun je doen door naar het koffiezetapparaat te lopen of heel even een rondje buiten te lopen. Ook is het goed om in de lunchpauze een fijne wandeling te maken. 

 

Werk jij thuis vanaf je keukentafel? Dan is het soms ook erg goed om je houding te veranderen. Wissel bijvoorbeeld het zittend werken eens af met staand werken. Heb jij een barretje in je keuken? Dan is deze daar perfect voor. Ook de aanschaf van een zit-sta bureau zal je niet teleurstellen. Zo wissel jij staand en zittend werken makkelijk af en activeer jij je houding en hersenen. 

  1. Eet gezond en voldoende

Naast dat je voldoende moet bewegen op een dag, is het belangrijk dat je genoeg en gezond eet. Een gezonde lunch of tussendoortje zorgt ervoor dat je geest en lichaam in balans blijven. Daarnaast geeft het je energie. Die heb je natuurlijk wel nodig om de dag door te komen. Probeer hierbij het eten van suikers te mijden. Hoe lekker dat ene koekje of stukje chocolade ook is, suikers zorgen ervoor dat je een snelle energiepiek krijgt, maar deze zal ook snel weer dalen. Zo zul jij op de lange termijn meer moe zijn. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je een langere periode goede energie hebt. Dat is toch wat we willen? Zorg dus dat je gezond eet. 

  1. Zet een muziekje op

Muziek kan de activiteit van je hersenen stimuleren. Daarnaast zorgt muziek voor een positieve ervaring en een gelukkig gevoel. Let er wel op wat voor soort muziek je tijdens het werken opzet. Moet jij je bijvoorbeeld langer concentreren? Dan is klassieke muziek een goede keuze. Heb jij een taakje wat af moet, maar waarvoor je niet heel veel hoeft na te denken? Kies dan voor je favoriete nummer? Zo swing jij door jouw takenlijst heen. Muziek zorgt ervoor dat jij je fijner voelt. Dit heeft een positief effect op je motivatie en productiviteit. 

  1. Zorg voor een een goede werkplek

Last but not least, een goede werkplek. Wil jij uit je werkdip komen? Dan is het goed om een goede werkplek te hebben. Hoe beter je werkplek, hoe productiever en gemotiveerder je bent. Je kunt hiervoor een vr huren of Computer huren. Zo heb je de juiste software programma’s bij de hand en werk je makkelijk online. 

 

Deze 5 tips zorgen er binnen no-time voor dat jij weer uit je werkdip bent. 

Leave a Response