Bespaar op je autoverzekering
OndernemenTipsTrends

Financieel krapper komend jaar? Bespaar op je autoverzekering

140views

Voor veel mensen heeft de Corona Crisis er flink ingehakt, ook financieel. Maar onze auto doen we niet zomaar weg. Het voelt alsof we dan een stukje vrijheid in moeten leveren. Tegelijkertijd is de premie van je autoverzekering een stevige vaste kostenpost die elke maand betaald moet worden. Kun je daar eigenlijk op besparen in 2021? Het blijkt dat autoverzekeringen vergelijken echt loont.

Nu is het moment om te vergelijken

We zijn een volk van zekerheden. Verzekeringen moeten ons beschermen tegen onverwacht hoge kosten. Het geeft ons zekerheid en biedt gemoedsrust. Prima natuurlijk, maar we zijn ook zuinig. En daar wringt de schoen want als je geld kunt besparen, waarom zou je dat dan niet doen? Veel mensen staan er gewoon niet bij stil wat ze precies kwijt zijn aan een autoverzekering. Experts raden aan om in ieder geval een keer per jaar je huidige verzekering te vergelijken met andere autoverzekeraars. Soms is het zelf zo dat je huidige verzekering om kunt zetten naar een goedkope autoverzekering.

goedkope autoverzekering.

Veranderingen zijn van invloed

Je leven is aan veranderingen onderhevig. Zelfs kleine veranderingen in je persoonlijke situatie kan al tot een aantrekkelijker premie leiden. Maar ook verzekeringen zelf veranderen vaak de voorwaarden, dekkingen en premies van hun verzekeringen. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen moet je dat doorgeven aan je verzekeringsmaatschappij, maar check ook gelijk even of je verzekering dan nog wel bij je past. Jouw postcode is van invloed op de hoogte van je premie. Vroeger waren autoverzekeringen in de stad duur dan op het platteland omdat in de stad meer aanrijdingen plaatsvinden. Tegenwoordig gaan die verschillen veel verder. Er wordt zelfs per wijk, per straat en per huisnummer een risicoanalyse gemaakt waarop de premie gebaseerd wordt. Dat kan al snel 5 tot 10 euro per maand schelen.

Welke dekking heb je nodig?

Natuurlijk wil je goed verzekerd zijn, maar welke dekking heb je eigenlijk echt nodig? WA, beperkt casco of toch allrisk? Er spelen verschillende factoren mee voor het bepalen van de juiste dekking voor jou. Globaal kunnen we zeggen je voor nieuwe auto’s tot 5 jaar een allrisk verzekering afsluit. Als je auto tussen de 5 en 10 jaar oud is je kunt volstaan met een beperkt casco. Is je auto ouder? Dan is een WA-verzekering meestal voldoende. Dus als je auto ouder wordt kun je op een gegeven moment overstappen op een andere verzekering met een lagere premie.

Hoger eigen risico

Natuurlijk probeer je ongelukken te voorkomen. Je rijdt netjes en houd je altijd aan de verkeersregels. Dat is mooi, want dat kun je overwegen om je eigen risico te verhogen. Daarmee verlaag je direct de premie van je autoverzekering. Het is gek dat veel mensen een hoger eigen risico bij een zorgverzekering normaal vinden, maar dat ze daar niet over nadenken bij een autoverzekering. Het is dan wel slim om kleine schades zelf te betalen zodat je geen no-claimkorting verliest.

Leave a Response