4 redenen waarom een incassobureau inschakelen het overwegen waard is
TipsTrends

4 redenen waarom een incassobureau inschakelen het overwegen waard is

144views

Als je vaak te maken hebt gehad met wanbetalers, weet je hoeveel frustratie dit kan opleveren. Soms is er sprake van vergetelheid en kan de zaak snel worden opgelost. Maar in andere gevallen kun je eindeloos bellen en mailen, maar lijkt de wanbetaler van de aardbodem te zijn verdwenen. Het innen van de openstaande factuur is dan een uitzichtloze opgave. Als je het zat bent om zelf openstaande facturen na te jagen, dan is het de overweging waard om een incassobureau in de arm te nemen. In dit artikel vertellen we je waarom.

Een incassobureau heeft toegang tot verschillende tools en informatie

Het telefoonnummer is niet langer bereikbaar en ook op e-mails wordt niet meer gereageerd. Wat moet je doen als je de schuldenaar niet langer kunt bereiken? Daar komt een incassobureau in het spel. Incassobureaus hebben toegang tot verschillende databases en kredietinformatie. Hierdoor komen ze sneller in contact met de wanbetaler. 

Een incassobureau kent de wetgeving

Het innen van een openstaande factuur is niet altijd even eenvoudig. Zeker niet als je aanspraak wilt maken op de incassokosten. Als het gaat om een vordering op particulieren, dan ben je bijvoorbeeld verplicht om een laatste aanmaning te versturen naar de desbetreffende persoon. Vergeet je dit, dan heb je geen recht op de incassokosten. En stuur je een laatste aanmaning, maar voldoet deze niet aan de wettelijke eisen. Ook dan gaat de vlieger niet op. Een incassobureau kent gelukkig alle wetten en regels als het gaat om incasso’s en hebben daardoor vaker succes. 

Een incassobureau kent de wetgeving

Een incassobureau legt alles vast 

Als je naar de rechter stapt met je zaak, dan vragen ze vaak bewijs van de pogingen die je hebt gedaan om de schuldenaar te contacteren. Denk onder meer aan de mailconversaties en alle telefoontjes. Dit moet je dus allemaal bijhouden, wat veel tijd en energie kost. Een incassobureau doet dit standaard. Zij houden een uitgebreide documentatie bij, waardoor je nooit met lege handen bij de rechter staat. 

Een incassobureau maakt vaak meer indruk 

Als je zelf regelmatig facturen moet najagen, dan weet je hoeveel tijd en energie dit kan opslokken. Tijd die je uiteraard liever stopt in je eigen business. Daarnaast levert het een hoop frustraties op als je geen resultaat behaalt. Een incassobureau is specialist in het incasseren van openstaande facturen. Zij spreken de schuldenaar op een vriendelijke doch dwingende toon aan en hun brieven maken vaak net wat meer indruk. Dit leidt vaak tot een succes. Vrees je voor de kosten als een incassobureau geen succes behaalt? Kies dan voor No Cure No Pay incasso. Dan weet je zeker dat je niets hoeft te betalen als de factuur niet succesvol kan worden geïnd.

Neem jij een incassobureau in de arm als je een openstaande factuur hebt die niet wordt betaald? 

Leave a Response