Besparen aanschaf laptop
OndernemenTipsTrends

Besparen op de aanschaf van een desktop computer of laptop doe je zo!

536views

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen wel een computer of laptop in huis. We kunnen simpelweg niet meer zonder. Wanneer jouw laptop of computer dan ook toe is aan vervanging wil je dit zo spoedig mogelijk doen. Maar wat als je financiële situatie dit niet toelaat? In dat geval beschik je over tal van verschillende manieren om alsnog flink te besparen op de aanschaf hiervan. In dit artikel geven we enkele tips om dit voor elkaar te krijgen.

Bekijk het tweedehands aanbod

Wanneer je weinig geld te besteden hebt zal je vanzelfsprekend al snel tot een tweedehands aankoop overgaan. Een laptop tweedehands kopen is echter niet geheel zonder risico’s. Zeker niet wanneer je voor een particuliere aanbieder kiest.

Je moet de verkoper maar op zijn of haar woord geloven als je een laptop koopt. Natuurlijk kun je vragen of je de laptop voor de aankoop even mag gebruiken. Maar hiermee zijn niet alle risico’s uitgesloten. Wanneer deze na aankoop mankementen gaat vertonen is het vaak niet mogelijk om op de verkoper terug te vallen. Daarom adviseren wij om altijd voor een externe verkoper te kiezen. Dit is iemand die tweedehands laptops opkoopt, controleert en vervolgens weer verkoopt. Doorgaans beschik je dan wel over garantie, waardoor je het risico van een miskoop beperkt.

Waar moet de computer aan voldoen?

Een computer kopen lijkt misschien eenvoudig, maar door het enorme aanbod kan het nog knap lastig zijn om de geschikte keuze te maken. Bepaal daarom eerst voor jezelf waar een computer precies aan moet voldoen. Waar ga je deze voor gebruiken?

computer kopen

 

Als je op zoek gaat naar een nieuwe of tweedehands computer zal je al snel merken dat de prijzen sterk uiteen lopen. Dit is geheel afhankelijk van de wijze waarop deze computer moet functioneren. Zo zal een computer met een zeer sterk geheugen en goede videokaart logischerwijs ook een stuk duurder zijn dan een standaard model. Iemand die frequent gamet, films kijkt of video’s bewerkt zal dan ook de voorkeur geven aan een betere en dus duurdere computer. Wanneer je de computer enkel voor simpele programma’s en browsen op het internet gebruikt zal een goedkopere variant al volstaan. Koop dan ook nooit een dure computer omdat deze wel goed moet zijn, maar bedenk eerst goed wat je echt nodig hebt. Zo kun je op een hoop onnodige extra kosten besparen.

Waar moet je aan denken als je een tweedehands laptop koopt?

Wil je toch voor een tweedehands laptop kiezen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Zorg er eerst voor dat je alle verschillende modellen en het huidige nieuwe aanbod goed met elkaar vergelijkt. De goedkoopste laptops bij een tweedehands aanbieder lijken wellicht een goede deal, maar vergeet niet dat de techniek niet stilstaat. Een laptop die 5 jaar geleden nog € 1.000 euro kostte en nu tweedehands voor € 400,- wordt aangeboden lijkt misschien interessant, maar wellicht vind je nu ook nieuwe modellen met dezelfde eigenschappen voor een lagere prijs. Bega dan ook geen miskoop en vergelijk. Zo weet je zeker dat je de beste deal sluit.

Kies tevens bij voorkeur voor een externe aanbieder, zodat je zeker weet dat je over correcte informatie beschikt en daarnaast ook nog van garantie gebruik kunt maken. Ook een refurbished laptop is het overwegen waard. Deze wordt uitvoerig gecontroleerd en hersteld, zodat deze technisch gezien weer zo goed als nieuw is.

Kies voor een tablet

Gebruik je de computer of laptop enkel voor het versturen van mailtjes of browsen op het internet? Bedenk dan goed of je hiervoor wel een laptop of computer nodig hebt. Tegenwoordig kun je hier vaak ook eenvoudig een goedkope tablet voor gebruiken. Zo ben je vele malen goedkoper uit en beschik je over optimale flexibiliteit!

Leave a Response