3 tips om te besparen op de schoolspullen van je kinderen
OndernemenTipsTrends

3 tips om te besparen op de schoolspullen van je kinderen

725views

Over een paar dagen starten de scholen weer volledig. De afgelopen tijd waren de scholen wekenlang gesloten en zelfs toen ze eindelijk open mochten, was dit slechts voor enkele uurtjes. Het lijkt nu bijna wel alsof we uit een veel te lange vakantie zijn ontwaakt. De kinderen lijken zowel in lengte als in geestelijke ontwikkeling enorm gegroeid, de bekers lekken, de vulpennen zijn aan vervanging toe en ook de brooddozen kunnen wel een make-over gebruiken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe zomergarderobes die aangeschaft moeten worden.

Hoe leuk het ook is om soms weer nieuwe schoolspullen voor je kinderen te kopen, het kan tevens flink in de papieren lopen. Zeker wanneer je financieel al redelijk krap zit, kunnen dit net de uitgaves zijn waar je niet op zit te wachten. Daarom geven we in dit artikel 3 tips om te besparen op de schoolspullen van je kinderen. Van pennen graveren tot budgetshoppen: alles komt voorbij!

1.    Investeer in een goede vulpen

Het klinkt misschien tegenstrijdig: veel geld uitgeven om uiteindelijk te besparen. Toch kan dit wel degelijk helpen. Vaak kiezen mensen voor de goedkoopste optie om zo geld te besparen. Bedenk echter wel dat goedkoop soms ook duurkoop maakt. Zeker als het gaat om schrijfgerei is het daarom belangrijk om wat extra budget vrij te maken. Zo gaan de prachtige Parker pennen bij pengraveren.nl een leven lang mee. Zo hoef je je hier de komende jaren geen zorgen meer over te maken.

Parker pennen bij pengraveren.nl

Ben je bang dat de pen van je kind gestolen wordt of wellicht verwisseld wordt met die van een ander? Laat dan de initialen van je kind graveren. Zo weet je zeker dat deze iedere dag weer mee naar huis komt. Een kleine investering, maar op de lange termijn is deze het zeker waard.

2.    Maak een lijstje

Ben je ooit wel eens boodschappen wezen doen zonder lijstje? Dan vergat je waarschijnlijk de helft en kwam je terug met dingen die eigenlijk niet noodzakelijk waren. Hartstikke zonde van je geld natuurlijk. Ditzelfde geldt als je gaat shoppen voor schoolspullen. Inventariseer daarom eerst welke spullen nog goed zijn en wat nu echt nodig is om te kopen.

Bedenk goed dat de zomervakantie nabij is. Sommige aankopen kunnen dan ook wellicht uitgesteld worden tot na de grote vakantie. Zo beschik jij over meer tijd om te sparen en zal je enkel het broodnodige moeten kopen.

3.    Budgetteer

Zodra je een lijstje hebt kun je prioriteiten gaan stellen. Hoeveel budget heb je in totaal? En hoeveel wil je per product uitgeven? Zoals we al eerder aangeven is het belangrijk om voor sommige schoolspullen net wat meer uit te geven, terwijl je voor anderen gerust de hand op de knip kan houden. Waar je niet bespaart bij de aanschaf van nieuwe cross pennen van www.pengraveren.nl, bespaar je bijvoorbeeld wel gemakkelijk op schriften, etuis en agenda’s. Deze kun je bijvoorbeeld tweedehands kopen. In kringloopwinkels is rond deze tijd vaak een heel scala aan nooit gebruikte schoolspullen voor scherpe prijsjes te vinden. Door op deze zaken te besparen, houd je meer budget over voor dingen die er echt toe doen!

Leave a Response