Meer geld besparen op een telefoonabonnement doe je zo!
TipsTrends

Meer geld besparen op een telefoonabonnement doe je zo!

128views

Door de coronacrisis zitten meer mensen in de financiële problemen dan we ooit hadden kunnen denken. En dan te bedenken dat we de top van deze crisis nog niet bereikt hebben. Specialisten verwachten zelfs dat het aantal werkelozen de komende maanden nog meer zal stijgen. Hierdoor wordt besparen belangrijker dan ooit tevoren. Hoewel op sommige dingen moeilijk bespaard kan worden, is een telefoonabonnement iets waar je in de meeste gevallen groot invloed op kunt uitoefenen. Betaal jij ook iedere maand voor je eigen gevoel te veel? Met de volgende tips kun je eenvoudig wat meer financiële ruimte creëren.

Zet de telefoon op de zaak

Werk je momenteel als zzp’er? Dan beschik je over een groot voordeel ten opzichte van anderen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je telefoon op de zaak te zetten. Een zakelijk telefoon abonnement is in veel gevallen goedkoper, omdat je dan ook in staat bent om de btw af te trekken. Hierbij geldt wel dat je de telefoon ook gedeeltelijk gebruikt voor het werk. Dit moet bij een inspectie ook aangetoond kunnen worden. Daarnaast kun je soms ook van andere fiscale voordelen profiteren. Dit is dan ook zeker de moeite waard om eens te onderzoeken.

zakelijk telefoon abonnement

Vergelijken

Er zijn tal van verschillende internetproviders beschikbaar. Een groot voordeel is dat ook de tarieven zeer uiteenlopend kunnen zijn. Daarom is het slim om de verschillende abonnementskosten met elkaar te vergelijken. Wees niet bang, dit betekent echt niet dat je zelf hier uren aan moet besteden. Op internet vind je eenvoudige tools waarin je binnen één oogopslag ziet wat voor jou de goedkoopste keuze is. Hier bespaar je al gauw enkele euro’s per maand mee. En op jaarbasis scheelt dit dan ook echt enorm.

Sim Only

De meeste telefoonabonnementen zijn tegenwoordig zo duur omdat je ook voor het toestel betaalt. Dit komt omdat de meeste mensen er tegenwoordig niet meer voor kiezen om een toestel direct zelf te betalen, maar dit in feite op afbetaling te doen. Dit betekent dat er soms tientallen euro’s bij het abonnement worden gerekend. Hiermee zorg je ervoor dat het toestel na het aflopen van het contract geheel is afbetaald. Eigenlijk is dit dus een vorm van lenen. Om te besparen op je maandelijkse telefoonkosten is het dan ook veel goedkoper om een toestel zelf te betalen en vervolgens een Sim Only abonnement aan te schaffen. Je kunt er ook bijvoorbeeld voor kiezen om een tweedehands of refurbished model aan te schaffen. Zo bespaar je eenvoudig veel geld.

Zoek de juiste verhouding tussen bellen en sms’en

Bij een telefoonabonnement betaal je altijd meer als je veel sms’t of belt. Maar als we heel eerlijk zijn, sms’en er nog maar heel weinig mensen. De meeste mensen maken gebruik van WhatsApp. Hierdoor is onbeperkt sms’en niet meer van toegevoegde waarde en dan ook zonde om dit extra af te sluiten. Bedenk ook goed hoeveel je nu precies belt. Wie vaak belt heeft baat bij een abonnement met onbeperkt bellen. Als je dit zelden doet, ben je goedkoper uit wanneer je voor een x-aantal belminuten kiest. Stel jouw abonnement samen op basis van je eigen wensen en persoonlijke ervaring. Zo betaal je nooit te veel.

Leave a Response