3 handige tips om meer te besparen op internet
BeleggenTipsTrends

3 handige tips om meer te besparen op internet

145views

Er is bijna niemand meer in Nederland die geen aansluiting op het internet heeft. De meeste mensen beschikken wel over een internetabonnement en hebben deze vaak ook gecombineerd met bellen of televisie. Voor een dergelijk alles-in-één abonnement betaal je echter al gauw veel geld per maand. Zeker met een klein budget kan dit de nodige problemen opleveren. Daarom is het slim om te bekijken óf en hoe je kunt besparen. Maar hoe pak je dit precies aan? Wij geven 3 handige tips.

1.    Vergelijken

Internet vergelijken is de beste manier om snel en eenvoudig extra geld te besparen. Hiermee weet je zeker dat je het beste abonnement kiest en hou je de kosten zo laag mogelijk. Gelukkig is het vergelijken van de verschillende internetproviders tegenwoordig een stuk gemakkelijker dan voorheen. Er zijn verschillende online vergelijkingstools beschikbaar om snel en binnen één oogopslag te zien bij welke provider je het goedkoopst uit zult zijn. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste keuze maakt en hoef je zelf ook niet ellenlange vergelijkingen uit te voeren om tot deze beslissing te komen. Wel zo prettig.

3 handige tips om meer te besparen op internet

2.    Kies het juiste abonnement

Op het gebied van bellen, televisie en internet is er ontzettend veel te vinden. Er zijn niet alleen heel veel providers, maar ook ontzettend veel verschillende pakketten beschikbaar. Het juiste abonnement kiezen wordt daardoor een stuk lastiger. Want waar kies je voor?

Het kan misschien heel verleidelijk zijn om voor een alles-in-één abonnement te kiezen. Zo zitten al jouw abonnementen immers bij dezelfde provider en wordt er maar één bedrag per maand afgeschreven. Maar heb je al deze abonnementen wel echt nodig? Er zijn bijvoorbeeld nog maar heel weinig mensen die een vaste lijn gebruiken. Dan is het zonde als je hier wel extra kosten voor moet maken.

Het is daarnaast ook zonde om voor een zeer duur internetabonnement te kiezen als je dit eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Hoe duurder het abonnement, hoe sneller het internet vaak is. Maar wat als je internet enkel gebruikt om social media te checken en incidenteel een mailtje te versturen? Zolang je geen films of spelletjes download is zo’n abonnement eigenlijk zonde van het geld. In de meeste gevallen volstaat een lagere snelheid. Dit geldt ook voor de televisie. Is het echt nodig om zoveel zenders te hebben of kijk je altijd maar een aantal basis zenders of juist liever Netflix? Dan is dit natuurlijk niet nodig en kan je hier eenvoudig op besparen door een minder uitgebreid pakket te kiezen.

3.    Traag internet

Maar wat doe je dan als je internet echt te traag is? Begin je dan met internet vergelijken in de hoop een beter abonnement voor lagere prijzen te vinden? Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar kijk ook even naar de alternatieven. Soms kun je eenvoudig geld besparen door nieuw apparatuur aan te schaffen en hiermee de internetverbinding te verbeteren. Dit is soms zelfs noodzakelijk. Bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen. Als je een probleem met de bedrading niet oplost, dan helpt zelfs een duurder abonnement niet. Zorg er daarom eerst voor dat externe problemen zijn uitgesloten, zodat je je abonnement niet onnodig verhoogt.

Het is soms tevens mogelijk om gebruik te maken van glasvezel. Glasvezel heeft een aantal grote voordelen. Het grootste voordeel is toch wel de enorme snelheid. Helaas is het nog niet voor iedereen mogelijk om glasvezel te gebruiken. Voer een glasvezel check uit en zie meteen wat er mogelijk is.

Leave a Response