De beste tips voor het kopen van nieuwe schoenen
OndernemenTipsTrends

De beste tips voor het kopen van nieuwe schoenen

130views

Het kopen van nieuwe schoenen is altijd een heel gedoe. Wat voor soort schoen zoek je? Welke kleur? En welke maat? Is het nou 40 of toch 41? Koop je ze online, of in de winkel? Er komt een hoop bij kijken en het lijkt altijd uren te duren totdat je eindelijk het perfecte paar schoenen gevonden hebt. De volgende tips zullen de zoektocht naar dat perfecte paar een stúk makkelijker maken. Lees dus snel verder.

Meet jouw voeten

Weet je niet honderd procent zeker welke schoenmaat je moet hebben, omdat je altijd twijfelt of elke keer net een andere maat koopt? Meet je voeten dan op voordat je gaat shoppen, en kijk naar welke maat zich dit vertaalt. Zo heb je direct een duidelijk idee en hoef je niet verschillende maten te proberen wanneer je de schoenen gaat passen in de winkel.

Schoenen lopen uit

De meeste schoenen lopen een klein beetje uit wanneer je ze gaat dragen. Dat betekent dat je in de loop van tijd losser zullen gaan zitten. Dat is normaal en gebeurt bij de meeste schoenen. Echter is dit wel iets om mee te nemen. Zit de schoen al meteen aan de ruime kant, bedenk dan dat hij later waarschijnlijk nog losser zal gaan zitten. Dit is niet fijn voor jouw voeten.

Doe de schoen niet meteen uit

Meestal als je schoenen past, doe je de schoen aan en snel hierna ook weer uit. Houd de schoen altijd even aan, en loop er een klein stukje op. Alleen zo kun je voelen of er bijvoorbeeld niks prikt, uitsteekt of onprettig aanvoelt. Sommige dingen merk je namelijk alleen maar wanneer je er daadwerkelijk even op loopt.

Niet te groot, niet te klein

Het is belangrijk dat je jouw voeten goed verzorgt en daarbij hoort ook het dragen van een juiste maat. Is de schoen te groot, of juist te klein? In beide gevallen gaat dit op lang termijn zorgen voor pijn en irritatie. Dat wil je niet, als je gaat vermijden om de schoenen te dragen is het ook zonde van het geld. Koop de schoenen dus alleen als je zeker bent dat de maat goed is. Zeker bij het aanschaffen van een werkschoen oftewel veiligheidsschoenen van Proforto is dit belangrijk.

werkschoen

Kwaliteit is belangrijk

Je wil schoenen kopen waar je een tijdje op kan lopen. Vaak betekent dit dat je voor een ietwat duurdere schoen moet gaan, omdat de kwaliteit hiervan vaak beter is. Dit geldt echter niet altijd, maar over het algemeen kun je wel zeggen dat je krijgt waar je voor betaalt. Het liefst koop je natuurlijk een paar waar je een aantal maanden tot jaren mee kan doen.

Leave a Response