2021
TipsTrends

3 goede voornemens voor een 2021 met een beperkt budget

428views

Voor de meesten van ons is 2020 een vreselijk jaar geweest en iedereen wenst dat 2021 een beter jaar wordt. Toch zijn we dankbaar voor elk jaar dat we het geluk hebben om ervaringen met familie how vrienden te beleven, maar we kijken deze keer extra uit naar wat het nieuwe jaar zal brengen.

De Covid-pandemie zal waarschijnlijk ook in 2021 nog gevolgen hebben voor de samenleving en de economie en daarom is het misschien verstandig om een aantal goede voornemens te maken voor het leven met een beperkt budget in 2021. Hieronder vind je 3 suggesties voor goede voornemens voor 2021.

Begin gezonder te eten

We weten nog niet wanneer de impact van Covid-19 min of meer voorbij zal zijn, daarom is het in 2021 nog belangrijker om gezond te gaan eten. Mensen met een gezond voedingspatroon hebben een betere weerstand en zijn beter voorbereid op het omgaan met een mogelijke ziekte. Het idee dat gezonde voeding meer kost dan junkfood is iets dat niet klopt en het is vaak zelfs goedkoper om gezond te koken, maar je moet wel de tijd nemen om te leren hoe je het moet doen.

Begin gezonder te eten

Repareren in plaats van vervangen

Door dingen langer mee te laten gaan, kun je een stuk geld besparen. In plaats van telkens zaken te vervangen door nieuwe items, denk na of je deze in plaats daarvan zelf kunt repareren. Het gaat hier zelfs niet alleen om geld besparen, de voldoening die je krijgt door zelf een oplossing te zoeken en deze ook effectief uitvoeren is niet te onderschatten. Het enige wat eigenlijk nodig hebt is een gereedschapkist met alle basisgereedschappen en een internetverbinding om onderzoek te doen.

Repareren in plaats van vervangen

Vermijd stress

Onderzoek toont aan dat stress een groot impact heeft op onze gezondheid, en een zeer destructief effect kan hebben op je relaties en op je omgeving. Het is in deze moderne wereld echter niet altijd gemakkelijk om stress te vermijden, maar probeer een aantal methoden om stress en stressvolle situaties in 2021 te verminderen. Lichaamsbeweging is natuurlijk een van de belangrijkste zaken die je kunt doen om stress te bestrijden, maar ook het aanpassen van je dieet, leren om uitstelgedrag te vermijden, aan yoga doen of mediteren zullen een impact hebben op je stressniveau.

vermijd stress

Leave a Response