Europese commissie
OndernemenTips

Heb je recht op de Eurostars subsidie?

145views

In dit blog vertellen wij je graag meer over de Eurostars subsidie. Maar wat houdt dit precies in? Eurostars is een initiatief van Eureka en de Europese commissie. De eurostar subsidie is bedoeld om de ontwikkeling en groei van kleine bedrijven te stimuleren. Af en toe geldt dit ook voor andere organisaties en kunnen zij ook meedoen met het Eurostars project. Maar wanneer heb je er recht op? Het bedrijf moet bezig zijn met onderzoeken rondom grensoverschrijdend Research & Development. De subsidie kan aangevraagd worden als je in een van de 36 eurostars landen woont, daarnaast moet je minimaal met een partij  samenwerken uit minstens 1 Eurostar-land. Meer hierover lees je in dit blog.

Het proces van de aanvraag

Wat is de procedure? Allereerst moet je je aanmelden  op de internationale website van Eurostars. Daar kun je je voorstel indienen bij het Eurostars secretariaat. Je moet het volgende wel toevoegen bij je aanvraag: jaarverslagen van de afgelopen twee jaar en voor een net beginnend bedrijf is een businessplan nodig. Als je de aanvraag hebt ingediend beoordeeld een onafhankelijk internationaal panel het project. Is de uitslag positief? Dan kan je een nationale subsidie aanvragen. Het kan zijn dat je na de aanvraag nog wordt gebeld met vragen over de begroting van jouw project, dus wees daar voorbereid op. Doorgaans krijg je antwoord binnen 5 tot 13 werkdagen en dan weet je of jouw nationale subsidieaanvraag akkoord is.

Vragen over deze subsidie?

Meer informatie nodig over de Eurostars subsidie? Dan kun je terecht bij Hezelburcht. Deze partij helpt je namelijk graag verder. Meer informatie over de Eurostars subsidie vind je hier, maar ook over alle andere mogelijke subsidies. Hulp nodig? Specialisten van Hezelburcht kunnen jou gedurende een proces ondersteunen met hun kennis. Dit kan jou helpen bij het krijgen van de specifieke subsidie. Het kan zijn dat de Eurostars subsidie niet helemaal bij je project past, gelukkig heeft Hezelburcht meer subsidies op de website staan. Dit geldt niet alleen op regionaal en nationaal niveau, maar ook op Europees niveau. Maak nu een afspraak met de specialisten.

Leave a Response