Manieren om je budget te vergroten
Tips

Manieren om je budget te vergroten

33views

Telkens aan het einde van de maand een boterham minder eten, omdat je anders de huur niet kunt betalen. Met angst en beven de brievenbus openmaken, omdat je vreest voor een extra rekening die te zwaar drukt op je budget. Niet naar feestjes gaan, omdat er geen geld is voor een cadeautje. Klinkt dit allemaal bekend? Ze zeggen wel eens dat geld niet gelukkig maakt, maar onvoldoende geld maakt nog veel minder gelukkig. Gelukkig zijn er heel wat manieren om te budget te vergroten. Besparen is sowieso een goed idee, maar investeren kan ook heel lucratief zijn. Je zult dan echter wel met risico’s te maken krijgen. Iedereen wil graag snel geld verdienen, maar de gouden succesformule valt niet te geven. Op de financiële markt zijn maar weinig garanties te geven.

Sparen met hoge rente

Banken keren tegenwoordig vrijwel geen rente meer uit. Ze hebben je spaargeld namelijk helemaal niet meer nodig, omdat ze zelf voldoende geld in kas hebben. Het is dus beter om uit te kijken naar andere spaarvormen, waarbij je een hoger rendement kunt behalen. Een supermarktketen adverteert heel slim met de slogan ‘Daar kan geen bank tegenop’, refererend aan het spaarsysteem dat ze aanbieden. Het bedrijf biedt een rente van zes procent op het gespaarde kapitaal, dat je bijeen brengt door zogenoemde koopzegels af te nemen. Natuurlijk is dit vooral een marketingtruc om je als klant te behouden, maar het zet wel aan te nadenken. Zij zijn heus niet als enige bereid om een hoger rentepercentage uit te keren. Het is dus een kwestie van goed zoeken naar mogelijkheden.

Beleggen met een minimaal risico

Hoe je het wendt of keert, beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Je kunt die risico’s echter wel spreiden door niet al je geld op één bedrijf te zetten. Met een gevarieerde aandelenportefeuille loop je minder risico’s, maar besef wel dat de aandelenmarkt in beginsel niet bedoeld is om snel rijk te worden. Het is echt iets voor de lange termijn, maar kan dan wel degelijk zeer lucratief zijn.

Beleggen met een minimaal risico

Snel rijk worden

Er bestaat zoals gezegd geen succesformule om snel rijk te worden. Het kan echter wel, maar daarvoor moet je risico’s durven nemen en soms gewoon wat geluk hebben. In een casino kun je binnen een half uur duizend euro winnen, maar ook je volledige inzet verliezen. Op de financiële markt geldt precies hetzelfde.

Leave a Response